Sediul din Sărari al Spitalului Filantropia Craiova a primit avizul de la Direcţia de Sănătate Publică Dolj în privința funcționării ca un spital suport pentru pacienţii infectați cu noul virus. 

S-a stabit acest lucru în urmă cu aproximativ o săptămână, dar în lipsa acestui aviz, întreaga activitate medicală a Spitalului Filantropia din Craiova era blocată.

Primarul municipiului, Mihail Genoiu, a făcut un apel către DSP Dolj, aducând o serie de acuzații, tocmai din cauza faptului că nimeni nu părea să clarifice situația acestei unități spitalicești, birocratic vorbind.

„Conducerea spitalului s-a mobilizat exemplar și, cu sprijinul Primăriei Craiova, a început amenajarea secției din Sărari. S-au făcut lucrări specifice, s-a mutat aparatură, s-a amenajat sală de operații, iar în acest moment totul este pus la punct în ceea ce ne privește. Practic, spitalul Filantropia și Primăria s-au implicat și au făcut tot ce ține de aceste 2 instituții într-un timp record. Din cauza neputinței decizionale de la nivelul DSP Dolj, de o săptămână, este blocată activitatea atât la Clinica de Maternitate din Valea Vlăicii cât și la secția din Sărari. Niciuna nu funcționează în acest moment din cauza DSP DOLJ, iar acest lucru este un atac, practic, la sănătatea comunității craiovene!”, puncta Genoiu, sâmbătă.

DSP Dolj a emis avizul, duminică, pentru ca Spitalul Filantropia Craiova, clădirea din Sărari, să devină unitate suport COVID-19.

 

Articolul precedentRaed Arafat a făcut un nou anunț legat de măștile de protecție. Ce ar trebui să facă românii
Articolul următorUn al doilea echipament Real Time PCR la Spitalul „Victor Babeș” Craiova, dintr-o donație a Crucii Roșii