Spitalul Clinic Județean de Urgență Craiova a ajuns, din nou, în mijlocul unui scandal, după ce unul dintre medicii urologii nu a operat doi pacienți, luni seara, spunând că nu poate face intervențiile întrucât nu avea în blocul operator de urgenţă instrumentarul necesar intervenţiei. Medicul Mugurel Liviu Riza a adus în atenția conducerii spitalului aceste lipsuri, nefiind prima dată când refuză să intre în operație. În replică, conducerea unităţii spitalicești susţine că operaţiile de luni seara nu reprezentau o urgență, pacienții putând să mai aștepte până dimineaţă, când ar fi fost deschisă sala de operaţii de la Urologie.

Situația conflictuală a pornit în momentul în care medicul urolog Riza, care era de gardă, a decis că doi pacienţi, o femeie cu o tumoră şi un bărbat care avea probleme la vezica urinară, trebuie operaţi. Cum blocul operator de pe Secţia de Urologie se închide în fiecare zi, la orele după-amiezii, urologul ar fi trebuit să folosească una dintre sălile deschise pentru situații de urgență. Acesta susține, însă, că nu ar fi putut opera în niciuna dintre sălile disponibile pentru că acolo nu exista instrumentar necesar. Astfel, bărbatul care trebuia operat a așteptat ore bune pentru a i se rezolva situația. Între timp, medicul a luat legătura și cu managerul spitalului. Doar în momentul în care acesta din urmă a intervenit, solicitând sonde urinare şefului secţiei, s-a putut desfășura intervenția.

Conducerea spitalului susţine că cei doi pacienţi nu ar fi avut nevoie de intervenţie chirurgicală de urgență și că totul s-ar fi rezolvat a doua zi, dimineață. Pentru toate aceste situații limită și în urma sesizărilor făcute de către aparținătorii pacientului, o comisie din cadrul SJCU Craiova va stabili dacă medicul urolog va mai face gărzi, nefiind primul scandal în care acesta este implicat.

Articolul precedentAutospeciale noi pentru polițiștii din județul Gorj
Articolul următorDirecția pentru Sport și Tineret Dolj colectează bunuri pentru sinistrații din țară