Întreg personalul administrativ al spitalelor din subordinea Primăriei Craiovei lucrează, începând de astăzi, pentru stocul de alimente și medicamente, atât pentru pacienți, cât și pentru cadrele medical.

De asemenea, potrivit reprezentanților Primăriei Craiova, aleile și spațiile exterioare ale spitalelor au fost dezinfectate și se va continua această acțiune.

În privința Spitalului Clinic de Boli Infecțioase „Victor Babeș” , toate paturile sunt disponibile pentru pacienții infectați cu noul virus, anunță reprezentanții unității medicale.

Unitatea are 10 paturi de terapie intensuvă și alte 205 în saloane.

„Prioritizăm cazurile infectate cu virusul SARS-CoV-2, identificând un nou spatiu de triaj al pacientilor, atat in interiorul spitalului cat si prin montarea a doua corturi in curtea spitalului. Mentionam ca avem pregatite 10 paturi de terapie intensiva, 205 paturi de boli infectioase si dispunem de echipamente de protectie, dezinfectant si tot ce este necesar pentru protejarea „armatei albe”care este disponibila 24h/24h pentru zona Olteniei”, spun reprezentanții spitalului.

În curtea unității medicale, au fost montate două corturi pentru triaj epidemiologic al pacienților care vor fi îndrumați pe două circuite: simptomatici și asimptomatici.

De asemenea, un etaj al spitalului este destinat celor confirmați și un alt etaj separat, pentru suspecți, mai spun autoritățile.

Articolul precedentMobilizare în forță la Realitatea PLUS! O nouă identitate, începând de luni
Articolul următorLudovic Orban, ANUNȚUL pe care-l așteaptă toată România. Măsuri ISTORICE în țară