Bright lights at the end the hospital corridor. The concept of life and death.

Autoritățile din Dolj nu par a lua în serios pregătirea unităților medicale private pentru a fi cooptate în combaterea epidemiei de coronavirus, așteptând ca abia după ce vor primi directive „de la centru” să vadă cum stă treaba în județ. 

Reprezentanții Prefecturii Dolj spun că această problemă ține strict de Ministerul Sănătății și că Direcția de Sănătate Publică Dolj ar trebui să se ocupe de acest aspect.

„Acest aspect ține doar de DSP Dolj sau de Ministerul Sănătății. Situația cu spitalele nu o avem noi. Acreditarea o primesc de la DSP Dolj, deci ei au o situație. În funcție de deciziile care se iau în ședința de Comitet Național luăm și noi decizii. Nu putem noi să luăm inițiativă”, a precizat subprefectul județului Dolj, Daniela Dobrin.

Surse din cadrul DSP Dolj spun că există o situație în acest sens, se cunosc unitățile din sectorul privat, „dar cam atât”. Ce poate oferi fiecare unitate și cât de pregătită este pentru a primi pacienți, nimeni nu știe nimic. Și nici nu pare interesat să afle.

Rămâne de văzut cum vor gestiona autoritățile din Dolj această situație. Încă se bazează pe spitalele publice sau pe decizii luate la nivel național, fără a preveni cumva starea de a fi găsite nepregătite.

 

Articolul precedentÎn ce stare sunt pacienții din Dolj infectați cu noul virus. „Se cunoaște traseul epidemiologic al acestora”
Articolul următorFlorin Cîțu RENUNȚĂ la funcția de premier! Anunțul lui Klaus Iohannis