Zeci de craioveni care au avut probleme sau neînțelegeri cu instituțiile bancare s-au adresat, anul trecut, Centrului de Soluționare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB), într-un top național, județul Dolj fiind pe locul nouă ca număr de cereri trimise, potrivit unei statistici CSALB.

Specialiștii acestei instituții pun la dispoziția solicitantului tot ceea ce îi este de folos în vederea soluționării amiabile a litigiilor dintre consumatori și instituțiile financiar-bancare, 36 de craioveni apelând la serviciile acestui centru, anul trecut.

„Din Craiova au sosit mai multe cereri, soluțiile fiind oferite pentru fiecare caz în parte. Am avut o persoană care a convenit cu banca eliminarea pe viitor a comisionului de administrare și returnarea comisionului de acordare a creditului. De asemenea, un alt craiovean  a obținut ștergerea integrală a datoriilor pentru cardul de credit. O altă persoană a obținut suspendarea executării silite dispusă de bancă în baza unui angajament de plată care presupune o rată mai mică timp de șase saiu s-a mai reușit obținerea diminuării dobânzii cu două puncte procentuale pentru un contract de credit în Euro. Sunt doar câteva exemple”, au transmis, printr-un comunicat de resă reprezentanții CSALB.

În anul 2018, aproape 1.300 de români s-au adresat CSALB și începând cu anul 2016 beneficiile obținute în urma negocierilor dintre consumatori și bănci, prin intermediul CSALB, au depășit suma de 1,4 milioane euro.

Articolul precedentElev eliminat și la ultimă probă a simulării examenului de bacalaureat. În județul Dolj au fost și foarte mulți absenți
Articolul următorBani pentru primăriile din județul Dolj. „Aceste sume sunt mici și foarte mici. Duci o basculantă de pietriș pe drumurile care au nevoie”