Profesorul dr. Virgil Păunescu de la Institutul OncoGen din Timișoara, care împreună cu echipa sa au găsit similitudini între imunterapiile pentru tratarea cancerului și obținerea vaccinurilor pentru bolile infecțioase, consideră că situaţia din spitalele de linia a doua a scăpat de sub control, în lupta pentru combaterea epidemiei COVID-19, scrie realitateadinpsd.net

“E inadmisibil ca într-un spital să fie peste 50 de medici infectaţi. Probabil că din lipsă de teste, contextul e şi mai dramatic.” “Spitalale de linia a două sunt probabil toate infectate. Aici nu mă gândesc la cele infecţioase care respectă o serie de proceduri,” a declarat profesorul care a promovat ideea de vaccin anti COVID-19, fabricat dintr-un sintetizator de proteine. 

Fiind întrebat dacă nu păţeşte ca Paulescu, endocrinologul care nu şi-a validat descoperirea într-o revistă de specialitate, imunologul timişorean, căruia recent chinezii i-au preluat complet cercetarea, a explicat că nici nu intenţiona să patenteze structura vaccinului. Dar de ce nu a trimis la cele mai mari publicaţii? A răspuns că durează peste un an, până ce editorii fac verificări. Şi au decis să publice pe site-ul instituţiei şi într-un Open Sources, unde toată lumea se poate informa despre ultimele trenduri în cercetare. 

Dar de ce nu s-au adresat autorităţilor române?

În primul rând că procedura e extrem de birocratică. Noi am intenţionat să ieşim în ajutorul celor care se ocupă de epidemie. Lucrăm de ani de zile pentru testarea şi omologarea unui vaccin compus vreo 15/16 structuri proteice ale unor virusuri, prin care să manipulăm sistemul umanitar al omului în lupta cu tumorile canceroase. 

Şi de câţi bani ar avea nevoie?

Pentru a achiziţiona instrumentarul de lucru, reactivii şi proteinele specifice ar fi suficiente câteva sute de mii de euro. 

Autorităţile chineze v-au sunat, cele româneşti, nu?, a fost întrebarea reporterului. Profesorul Păunescu a explicat că şi cu Ministerul Cercetării a avut un prim contact. Au făcut un fel de teleconferinţă, dar cu ceva oameni mici din instituţie. 

“Ni s-a explicat că ei colectează datele de la noi, vreo 10 institute, apoi le trimit la Ministerul Sănătății, acolo nu știu cine le analizează și hotărăște ce e important de finanțat și ce nu, după care se va organiza o competiție… habar n-am când or să vină banii”, a spus Păunescu. Totodată a mai spus că dacă nu sunt selectaţi prin încredinţare directă nu participă la niciun concurs de înfrumuseţat arta guvernării, prin fel de fel de apeluri şi rapeluri. 

Deci dacă pentru un vaccin care ar putea imuniza 90% din populaţia României contra unui anumit timp de cancer nu se găsesc câteva sute de mii de euro, atunci pentru ce mai există Ministerul Cercetării, e întrebarea legitimă. 

Articolul precedentDrumuri județene din Dolj greu de deszăpezit din cauza viscolului
Articolul următorO nouă ORDONANȚĂ MILITARĂ. Marcel Vela: ”Nimeni nu iese din casă fără motiv”