Hrana oferită pacienților Spitalului Județean de Urgență Craiova continuă să fie o problemă, chiar și la mai bine de două luni de când s-a trecut de la pregătirea meniurilor în bucătăria internă la serviciul unei firme de catering.

Conducerea unității spitalicești a dispus o verificare a contractului semnat între spital și firma care aduce masa, dar și a alimentelor, a modului în care acestea ajung la pacient.

Nu de puține ori, indiferent de secție, bolnavii reclamă faptul că mâncarea este rece, chiar și ciorba sau felul al II-lea, că pâinea a ajuns uneori înghețată la ei sau că despre gust nici nu poate fi vorba în cele mai multe situații.

Despre aceste situații a aflat și noul director al spitalului, luând decizia ca directoarea de îngrijiri medicale să verifice contractul cu firma care aduce mâncarea dar și a aspectelor fizice, respectiv, temperatura hranei, a calității ingredientelor, a gustului.

Problema este, consideră managerul, la cei care fac recepția acestor feluri de mâncare.

„Am sesizat directoarea de îngrijiri să facă niște comisii de recepție, să verifice absolut tot ceea ce este scris în acel contract cu furnizorul de hrană astfel încât lucrurile să fie respectate. Este problema celor care recepționează hrana pe secții. Acolo este problema. Trebuie să respecte întocmai contractul aflat  în derulare . Mi s-au adus la cunoștință aceste probleme și am dispus să se facă verificări în ceea ce privește temperatura alimentelor, calitatea, practic asupra modului în care ajung la pacient”, a precizat directorul SCJU Craiova, Teodor Sas.

Noul furnizor de hrană pentru pacienții Spitalului Județean de Urgență Craiova este Ansamble Catering & Service SRL, punctul de lucru fiind situat pe strada Nicolae Romanescu, nr. 112.

Colaborarea cu unitatea medicală a început cu stângul, când în data de 7 ianuarie, în urma unui control DSVSA Dolj, s-a dispus interzicerea desfășurării activității de catering a societății respective, din cauza condițiilor improprii pe care inspectorii le-au găsit acolo.

Faptul că firma continuă să livreze mâncare spitalului înseamnă că și-a pus la punct cele semnalate de către autorități.

Până acum, ani la rând, masa a fost asigurată de societatea Elcomex. Mâncarea a fost pregătită în bucătăria amenajată în incinta spitalului, contractul care a expirat în decembrie 2018 fiind prelungit până la găsirea unei noi variante de lucru.

La începutul anului trecut, s-a venit cu idea externalizării în totalitate a acestui serviciu, valoarea totală a contractului fiind estimată la 10.541.620 de lei, conform anunțului de participare la licitație de la vremea respectivă.

Articolul precedentSorina Pintea, mesaj postat pe Facebook: „Justiția să facă dreptate și atât. Este inuman…”
Articolul următorZiua și defecțiunea la rețeaua de distribuție a energiei termice, în Craiova. Frig în sute de apartamente