Serviciile de asistență socială din cadrul primăriilor din județul Dolj funcționează fără personal specializat în domeniu, juristul sau contabilul instituției preluând și aceste responsabilități.

Situația nu este una normală, a spus directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Dolj, Florin Stancu, mai ales că județul continuă să fie unul cu o problematică socială complexă.

„Din acest punct de vedere nu s-au rezolvat foarte multe lucruri. La Craiova nu avem probleme. Funcționează o direcție care se dezvoltă foarte bine, dar în restul județului nu este prea bine. Mai puțin de 10% din localități au serviciul public de asistență socială organizat, restul are personal cu atribuții în acest sens. Nu este bine pentru că nici măcar nu au ajuns la nivelul să identifice nevoile localității, iar asta, dincolo de orice polemică, este strict treaba autorităților locale. Nu poate să vină cineva din altă localitate și să inventarieze problemele altei localități. Este indicat să o facă oameni din acea comună, din acel oraș”, a menționat Stancu.

Edilii ar trebui să găsească soluții. S-a discutat cu ei, au făcut ceva pași dar insuficienți pentru cum ar trebui să stea lucrurile la ora actuală.

„A crescut, din fericire, nu cât ne-am fi dorit noi, însă, gradul de conșientizare în ceea ce-i privește pe edili. Faptele încă nu s-au petrecut și nu avem un rezultat concret dar sperăm noi ca anul acesta să fie unul în care lucrurile să se transforme și să se și cunoască ceva. Este important ca autoritatea locală sa vină cu soluții pentru un om aflat în anumite situații de risc. Conform legii, noi, cei din cadrul DGASPC Dolj ar trebui să intervenim atunci când dumnealor nu fac față și nu identifică o soluție. Din păcate, suntem în situația în care intervenim cam în toate cazurile pentru că autoritățile locale nu au aceste servicii de prevenire dezvoltare și automat este greu să oferi o soluție”, a conchis directorul DGASPC Dolj.

 

Articolul precedentCondamnat pentru evaziune fiscală, un bărbat din Hunedoara a fost prins în Aeroportul Craiova
Articolul următorAccident spectaculos în Craiova. O maşina ajuns pe una din părţile laterale, trei persoane la spital – FOTO