Doljenii interesați de locurile de muncă peste hotare au la dispoziție, în această perioadă, oferta unui angajator din Danemarca, selecția pentru cele 50 de locuri în domeniul agricol, la cules de mazăre, având loc în județul vecin, la Târgu Jiu.

Reprezentanții Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Dolj au anunțat că se pot prezenta la această selecție, stabilită în jurul datei de 15 februarie, persoane cu vârstă minimă de18 ani, apte pentru muncă fizică grea, cunoștințele de limbă engleză reprezentând un avantaj.

„Se va munci într-o fermă cu lucrători din diverse țări, cu oportunități de dezvoltare a abilităților de muncă și socializare. Angajatorul danez deține în Portugalia o filială a firmei daneze Greenpeas. Durat contractului este iunie – octombrie 2019, program de lucru 30-40 ore, 6 zile/săptămână. Cazarea se face în rulote, în camping fiind disponibile: bucătărie, sală de mese, toalete, baie cu dușuri, mașini de spălat, internet Wireless. Taxa de cazare plătită de lucrător/zi este de 8 euro și acoperă inclusiv gazul, apa și electricitatea. Transportul dus-întors România-Danemarca este în sarcina lucrătorului. Pentru transportul de la locul cazării la locul de muncă sau pentru cumpărături, angajatorul va pune la dispoziția lucrătorilor un autobuz, contra cost pentru 1,5 euro/zi/persoană. Opțional, lucrătorii pot să își aleagă alt mijloc de transport la locul de muncă”, se arată în oferta angajatorului.

Referitor la salariu, este de precizat faptul că plata muncii se face în funcție de cantitatea culeasă, în lădițe, caserole cu gramaj specific. Salariul este 0.6 euro brut/kg+12,5% alocație de concediu. Impozitul și contribuțiile sociale se vor deduce din salariu, conform legislației daneze.

 

 

 

Articolul precedentCinci noi cazuri de gripă, confirmate în județul Dolj
Articolul următorConcurs de logo-uri pentru Centrul de Resurse și Asistență în Învățare și Formare din cadrul Universității din Craiova