Craiovenii vor trebui să plătească din nou apa de ploaie, măsura urmând să fie votată în viitoarea adunare generală a ADI Oltenia. Primarul Craiovei, Mihail Genoiu, a fost mandat să participe la această întâlnire prin votul consilierilor municipali, cei din partea Partidului Național Liberal aducându-i în atenție faptul că sunt mai multe nereguli privind stabilirea taxei pe apa meteorică.

În privinţa taxei pe apa de ploaie, iniţiatorii proiectului invocă o modificare a legislaţiei în domeniu, survenită anul acesta. Astfel, reprezentanţii Companiei de Apă Oltenia au estimat că valoarea anuală a apei meteorice facturate proprietarilor de case şi asociaţiilor de proprietari ar ajunge la 5,5 milioane de lei.

Consilierul liberal Marian Vasile a pus în discuție acest subiect, în cadrul ședinței de joi, considerând că această taxare nu trebuie să mai aibă loc.

„Am scăpat de această taxă în urmă cu câțiva ani și acum o reintroducem. Nu este normal așa ceva. Guvernul Dăncilă ne obligă și iată că din nou se va bagă mâna în buzunarul craiovenilor. Culmea culmilor este că se taxează și apa de ploaie acolo unde vorbim despre suprafețe de pământ folosite în scop agricol. Păi dacă uzi roșia sau castravetele apa se duce în pământ, nu? Ce mai taxezi?! Ce implicare are CAO aici?! Sun lucruri aberante”, a spus Vasile.

Acesta a mai spus că reprezentanții CAO au trimis scrisori locuitorilor Craiovei prin care li se solicită să ofere informații privind suprafața acoperișului imobilului din proprietate și a grădinilor.

„Compania riscă o amendă dacă ne gândim la noua lege privind datele personale. Nu știu dacă își permite să dea 4% din cifra afaceri. Trebuie să afle suprafețele pentru a face facturile și au trimis scrisori în care li se cer oamenilor date cu privire la imobile și grădini, la suprafețe”, a mai spus consilerul Marian Vasile.

ADI Oltenia este forul ce patronează Compania de Apă Oltenia, operatorul regional în materie de apă şi canalizare.

Articolul precedentStadionul de atletism din Craiova, întârzieri din cauza avizelor
Articolul următorRetragere cu torțe, în centrul Craiovei, în memoria militarilor căzuți la datorie