Activitatea de dezinfecție a scărilor de bloc din Craiova va fi reluată, începând de săptămâna viitoare, de către lucrătorii de la Salubritate. 

Potrivit unui comunicat de presă remis, joi, de către reprezentanții Salubritate Craiova,  operațiunea va fi continuată din cartierul Craiovița Nouă și, ulterior, echipajele vor ajunge în cartierele George Enescu, Brazda lui Novac și Bariera Vâlcii, Rovine, Lăpuș, Sărari, Valea Roșie, 1 Mai, Brestei.

Produsul biocid folosit este Bionet A15, dezinfectant din categoria TP2, care poate fi utilizat pe diverse suprafețe din spații publice și private.

Asociațiile de proprietari programate vor fi contactate anterior de către lucrătorii SC Salubritate Craiova, iar operațiunea în sine se va efectua pe fiecare scară de bloc în prezența unui reprezentant al asociației respective, urmând ca acesta, la final, să primească un document care să ateste serviciile realizate, dar și măsurile pe care va trebui să le respecte locatarii după dezinfecția scării de bloc.

Operațiunea a fost oprită după ce s-a constatat că produsul folosit în primă fază, Aldezin, nu este unul corespunzător pentru a fi utilizat în scări.

A fost deschis și un dosar penal în acest caz, după ce funcționari din cadrul DSP Dolj au dat aviz pentru folosirea biocidului Aldezin și peste 500 de scări din Craiova au fost dezinfectate cu acea soluție.

 

 

 

Articolul precedentVIDEO. Craiova: Medicii de la „Victor Babeș” s-au prins în horă în curtea spitalului
Articolul următorIntră în vigoare Ordonanța 8! Marcel Vela: Nu dorim să ne confruntăm cu o EXPLOZIE a numărului de îmbolnăviri