Două corpuri de clădire aparținând Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” Craiova vor fi reabilitate și modernizate, investiția fiind realizată cu fonduri europene și ridicându-se la suma de aproximativ 20.700.000 de lei.

Potrivit directorului Spitalului Clinic de Boli Infecțioase și Pneumoftiziologie „Victor Babeș” Craiova, Adina Turcu, cele două clădiri au fost întreținute până în prezent, dar instalațiile sanitare sau cele electrice, de exemplu, nu au suferit modificări de la înființare.

Este vorba despre Pavilionul C3, pentru „contagioși”, dat în folosință în anul 1959 și Pavilionul C4 pentru „Boli Infecțioase”, dat în folosință în anul 1980.

„Este vorba despre o clădire în care avem o secție de pneumoftiziologie-copii, iar în cealaltă sunt pe regimuri de înălțime în funcțiile de secțiile clinice pe care le avem pentru adulți și copii. Noi am realizat, în ultimul timp igienizarea acestor instalații sanitare, dar doar mentenanță. Oricum prin acest proiect urmează înlocuirea instalațiilor sanitare și a celor electrice care unele sunt de la înființare și nu s-a intervenit în cazul lor”, a spus Turcu.

În ceea ce privește lucrările ce urmează a fi efectuate, acestea privesc izolarea termică exterioară a clădirilor, înlocuirea tâmplăriei, a instalațiilor sanitare, electrice, un sistem alternativ de încălzire(panouri solare), investiția fiind de  20,688,226.98 de lei, incluzând și cofinanțarea.

La ora actuală, Primăria Craiova are mai multe proiecte depuse în vederea finanțării, valoarea totală a acestora fiind de peste 160.000.000 de euro, potrivit primarului edilului Craiovei, Mihail Genoiu.

„Valoarea totală a proiectelor depuse de Primăria Craiova este de 161.666.617 de euro. Urmează să apară acea achiziție de tramvaie care este într-un parteneriat cu Ministerul Dezvoltării, la care s-a prelungit perioada de depunere a ofertelor până la jumătatea lunii mai. Se pare că sunt foarte multe firme interesate. Din valoarea totală, singurul proiect care nu s-a depus este cel legat de Balta Cernele, cu o valoare de aproximativ cinci milioane. Am fost vineri și am văzut și eu încă o dată amplasamentul de acolo, este o zonă degradabilă. Este o investiție care trebuie făcută”, a precizat Genoiu.

 

Articolul precedentSorin Cârţu devine manager general al Craiovei
Articolul următorDaea a verificat, luni, lucrările la stația de irigații din Dolj. „Fără apă nu putem face nimic în agricultură”