14 studenţi militari, viitori pompieri, și 94 de studenţi din cadrul Academiei de Poliţie „Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti, viitorii ofiţeri de poliţie, şi-au început stagiul de practică, luni, la inspectoratele din județul Dolj.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Dolj, Tania Vîlceanu, timp de o lună, viitorii pompieri vor participa la activităţi practice şi sportive, sub îndrumarea unor cadre militare care îndeplinesc atribuţii de tutore profesional.

„Viitori pompieri sunt studenţi ai Facultăţii de Pompieri din cadrul Academiei de Poliţie din Bucureşti, trei dintre aceştia fiind în anul I, trei în anul II, cinci în anul III şi alţi trei în anul IV de studiu. În tot acest timp, viitoarele cadre militare vor lucra câte opt ore pe zi, fiind angrenaţi în activităţi practice sub comanda şi supravegherea pompierilor cu experinţă pe lângă care au fost repartizaţi. Astfel, vor acumula cunoştinţe practice transmise de tutorii lor profesionali, aceştia având ca principale atribuţii explicarea modului de desfăşurare a activităţilor de serviciu, instruirea studenţilor şi desfăşurarea activităţilor practice cu aceştia”, a menționat Vîlceanu.

În ceea ce-i privește pe viitorii ofițeri de poliție, dintre cei 97 de tineri 55 sunt băieți și 39 sunt fete. Aceștia au fost repartizați structurilor unde vor face practica.

„Cei 55 de băieţi şi 39 de fete au fost repartizaţi de conducerea inspectoratului să îşi desfăşoare stagiul de practică la serviciile şi subunităţile corespondente profilelor pentru care au optat, pe lângă tutori profesionali, poliţişti cu o vastă experienţă de la care studenţii vor avea ce învăţa”, se arată într-un comunicat de presă remis de căre reprezentanții IPJ Dolj.

Articolul precedentZeci de navete de bere căzute dintr-un TIR, la intrare pe centura de nord a Craiovei – VIDEO
Articolul următorCod galben de vânt, emis pentru județul Dolj