Prima piață volantă din Craiova se va deschide în perioada 13-14 aprilie, locuitorii urbei având la dispoziție o gamă largă de produse agricole și agroalimentare.

Reprezentanții SC Piețe și Târguri Craiova au precizat că în această piață se vor vinde fructe și legume, brânzeturi, miere și produse apicole, conserve pregătite după rețete tradiționale sau fructe uscate, scopul fiind promovarea celor care obțin produsele în propriile ferme sau în gospodării, dar și încurajearea craiovenilor să consume astfel de bunuri.

„Propunerea SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL de organizare a unor pieţe volante, pentru a aduce produsele mai aproape de cumpărători, a primit, anul trecut, votul Consiliului Local Municipal, iar acum vom pune efectiv în practică acest proiect. Sâmbătă şi duminică, pe 13-14 aprilie 2019, vom amenaja prima astfel de piaţă volantă pe Calea Unirii, de la Minerva la Poştă. Craiovenii vor putea achiziţiona de aici o gamă foarte variată de produse: fructe şi legume proaspete, direct de la producători, lactate şi brânzeturi alese, preparate tradiţionale din carne de porc şi oaie, dulceţuri, miere şi produse apicole, ulei presat la rece, dulciuri de casă şi multe altele. Îi aşteptăm în Piaţa Volantă nu doar pe producătorii care vor să-şi desfacă aici marfa, ci şi pe cetăţenii care îşi pot cumpăra de aici toate cele necesare”, a declarat Alin Mărăcine, director general al SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL.

Dacă acest proiect va avea succes, există șanse ca el să fie extins și să i se asigure o ritmicitate, în ceea ce privește organizarea.

„În funcţie de impactul pe care îl va avea această primă piaţă volantă, ce va fi amenajată în locaţia aprobată de Consiliul Local Craiova, ne gândim să găsim şi alte locuri propice pentru acest proiect. Mai mult decât atât, vom căuta să asigurăm o ritmicitate a acestor pieţe volante, astfel încât să asigure şi producătorilor o siguranţă a desfacerii produselor în anumite perioade, dar să asigure şi cumpărătorilor certitudinea unei surse de produse proaspete şi de calitate în anumite perioade din an”, a mai spus Mărăcine.

 

Articolul precedentImpact între o platformă și un autoturism, în Craiova. Un tânăr a ajuns la spital
Articolul următorTIR încărcat cu scutece pentru copii, răsturnat pe un drum naţional din Dolj