Președintele Klaus Iohannis a menționat, marți seara, în cadrul unei conferințe de presă, că Ministerul Educației trebuie să vină cu soluții pentru elevii care nu au acces la educația on-line și că ar fi posibilă achiziția unor tablete. 

Șeful statului a recunoscut că nu tuturor copiilor li se respectă dreptul la educație.

„Este o problemă importantă pe care am discutat-o în toate întâlnirile care le-am şi care au avut ca temă şcoala. Foarte mulţi copii, din fericire, au acces online, mulţi copii, însă, nu au. Pentru ei Ministerul va veni cu soluţii, posibil cu achiziţie de tablete care vor fi puse la dispoziţie”, a precizat președintele.

Acesta a mai spus că pentru încheierea mediilor, acolo unde copiii nu au notă în catalog, elevii ar putea fi chemați la școală, respectându-se măsurile de distanțare fizică, pentru a fi testați și notați.

„Ştiu că în coducerea Ministerului există multe discuţii pentru a rezolva aceste chestiuni şi pot să vă spun că am discutat detaliat despre ce trebuie să facă Ministerul pe timpul verii când trebuie să ne pregătim pentru un posibil val doi de epidemie şi eu am pretenţia ca până în septembrie să găsim soluții pentru aceşti copii care acum nu au putut să beneficieze de o formă de învăţământ la distanţă”, a completat Iohannis.

Ministerul Educației trebuie să întocmească și ghiduri pentru învățători și profesori întrucât pentru varianta on-line de predare, acestea nu există.

 

Articolul precedentMinistrul Sportului anunță că România e pregătită să găzduiască mai multe meciuri la Euro
Articolul următorAurelian Bădulescu, semnal de alarmă, după adoptarea tacită a Autonomiei Ținutului Secuiesc: Domnule Ciolacu, ați girat o CERERE DE DIVORȚ între PSD și Ardeal