Dascălii doljeni au la dispoziție, pentru anul școlar viitor, 84 de catedre complete, dintre care 26 sunt marcate ca fiind propuse pentru a titulariza profesori cu note din anii anteriori. De asemenea, mai sunt pe listă 313 sunt posturi complete, cu viabilitate sub patru ani.

Potrivit listei publicate de Inspectoratul Şcolar Judeţean Dolj, pentru educatoare sunt 23 de posturi pe patru ani, din care 15 sunt deja marcate ca fiind pentru titularizare pe articolul 253 din Legea Educaţiei Naţionale. Profesorii de educație fizică și învățătorii sunt într-o situație similară(învățători: 11 posturi vacante, șase marcate și educație fizică: patru posturi, trei marcate).

Discipline care au posturi vacante şi care nu sunt deja propuse pentru titularizare cu concurs din anii anteriori sunt fizică, limba română, matematică, corepetiţie, muzică instrumentală, pregătire şi instruire practică.

Anul trecut, mulţi dintre dascăli au optat pentru alte judeţe, nemaicontând distanţa şi nici drumurile făcute pentru înscriere şi apoi pentru susţinerea inspecţiilor

Anul acesta, examenul scris de titularizare se va desfășura pe 17 iulie 2019. Pentru a se titulariza – deci pentru a se angaja pe o perioadă nedeterminată, candidaţii trebuie să obțină minimum nota 7 (șapte) atât la examenul scris, cât și la inspecția la clasă în profilul postului.

Pentru a deveni suplinitor – deci pentru angajarea pe perioadă determinată, candidații trebuie să obțină minimum nota 5 (cinci) atât la proba scrisă, cât și inspecția în profilul postului.

 

 

Articolul precedentFără corn și lapte în școlile din Dolj, dar cu activități care îndeamnă la consumul lor. „Este o acțiune depășită”
Articolul următorDoljean prins cu arma asupra lui. O cumpărase din Cehia și o adusese ilegal în țară