Militarii Detaşamentului de apărare antiaeriană „Scorpionii Albaştri” au revenit la Craiova, vineri, după șase luni petrecute în  Polonia, acolo unde au executat o misiune de pregătire. 

Potrivit comandantului Detaşamentului de Apărare Antiaeriană „Scorpionii Albaştri”, militarii au plecat în Polonia în luna martie a acestui an, în urma misiunii de acolo rezultând faptul că Scorpionii sunt pregătiți să apere teritoriul NATO.

„După şase luni de la disclocarea în Polonia putem raporta cu mândrie: Misiune îndeplinită! Detaşamentul de Apărare Antiaeriană Blue Scorpions s-a dislocat în Polonia începând cu luna martie, după luarea în primire a misiunilor şi sarcinilor operaţionale de la Detaşamentul de Apărare Antiaeriană Black Base, a atins rapid capacitatea operaţională completă fiind gata pentru îndeplinirea misiunii încredinţate”, a declarat maiorul Marian Octavian Muşat.

La ceremonia organizată în centrul municipiului Craiova au participat și familiile militarilor, emoțiile fiind resimțite de ambele părți. Aceștia sunt obișnuiți cu astfel de misiuni care implică plecări pe o perioadă îndelungată, dar de fiecare dată trăiesc la intensitate maximă momentul revederii.

Detaşamentul de apărare antiaeriană generat de Batalionul 205 Apărare Antiaeriană“General Gheorghe Pârvulescu”, din cadrul Brigăzii Multinaţionale Sud-Est dislocat în Polonia a fost format din 120 de militari, detașamentul având în dotare tunuri antiaeriene de calibrul 35 mm OERLIKON.

Articolul precedentCraioveancă reținută după ce a fost prinsă în mod repetat cu țigări de contrabandă la vânzare. Polițiștii au făcut mai multe percheziții
Articolul următorVIDEO/FOTO. Peste 170 de pompieri din Dolj participă la exercițiul SEISM 2018