Polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Dolj au desfășurat, joi, o acțiune al cărei scop principal a fost creșterea siguranței în incinta și în zona unităților școlare.

La activitățile au participat polițiști din cadrul structurilor de ordine publică, rutieră, investigații criminale și prevenirea criminalității.

Astfel, polițiștii au verificat 180 de unități de învățământ din județ, inclusiv din perspectiva respectării prevederilor din domeniul sistemelor de securitate.

De asemenea, polițiștii au controlat 190 de unități de alimentație publică existente în zona adiacentă a școlilor și au depistat 65 de elevi care absentau de la cursuri.

Polițiștii au desfășurat activități și la orele de curs, cu atât mai mult cu cât anul acesta se desfăşoară a V-a ediţie a programului naţional de educaţie ”Şcoala Siguranţei Tedi”, iniţiat de Maspex Romania în parteneriat cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi Poliţia Română.

Astfel, elevilor le-au fost adresate recomandări pentru prevenirea victimizării acestora, vizând: siguranța rutieră, în mediul on-line, siguranța acasă, la școală și la joacă.

Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 106 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 36.000 de lei.

Polițiștii au constatat și infracțiuni pe parcursul desfășurării activităților.

 

Articolul precedent600 de doljeni, angajați, în prima lună a acestui an
Articolul următorCel de-al optulea pacient infectat cu noul virus. Va fi internat la un spital din Craiova