Unitățile școlare din municipiul Craiova, grădinițe, școli generale, licee sau colegii, sunt pregătite pentru noul an școlar, în anumite situații fiind loc și de mai bine, potrivit viceprimarului Stelian Bărăgan.

Acesta a menționat că în fiecare instituție s-au făcut lucrări de reparații sau igienizări, în funcție de ceea ce au cerut directorii.

„Imediat după ce se ia vacanță, primăria face reparații, igienizări și anumite investiții la nivelul fiecărei unități de învățământ. În ultimele două săptămâni, am fost în școli și am observat cum stau lucrurile. Am încercat ca în fiecare unitate să facem câte ceva, deci nu este unitate de învățământ în care să nu avem ceva făcut, în funcție de priorități”, a declarat Stelian Bărăgan viceprimarul Craiovei.

Cea mai mare problemă este, potrivit lui Bărăgan, faptul că investițiile nu se mențin, nu puține fiind cazurile când ceea ce se repară anul acesta, de exemplu, se distruge în câteva luni.

„Directorii ar trebui să fie mult mai atenți la actul de management. Nu le dau sfaturi, că nu e momentul să o fac și nici nu sunt în măsură să le dau sfaturi, dar ținând cont că acolo investim sume de bani, ar trebui ca dumnealor să fie mult mai atenți. Nu este normal să reabilităm o clasă, de exemplu, și anul viitor să fie făcută praf. Este ban public, poate așa gândesc mulți, dar dacă nu încercăm să menținem nu avem nicio șansă să avem un învățământ de calitate”, a mai spus Bărăgan.

Colegiul Național „Elena Cuza” poate fi exemplu pentru toate instituțiile de învățământ din Craiova.

„Am fost în colegiile noastre de top. Am găsit la Colegiul Național „Elena Cuza” farmacie, cum obișnuim noi să spunem. Am rămas impresionat. Acolo servesc 270 de persoane, zilnic, masa, având și cantină, deci se poate. Și dacă la „Cuza” se poate, se poate oriunde. Nu pot să-mi spună directorii, așa cum mi-au spus, că nu îi pot ține în frâu pe elevi. Nu admit așa ceva”, a completat viceprimarul Craiovei.

Există și unități aflate la polul opus, un exemplu în acest sens fiind Liceu CFR din Craiova sau Școala Ion Creangă.

„La polul opus este Liceul CFR. Pentru mine, această unitate este o decepție. Sunt total dezamăgit. Până pe 9 septembrie, încercăm să remediem noi ce mai putem remedia. Domnul director, prin adresele pe care le-a făcut către primărie, nu a spus că sunt probleme așa mari.  O altă problemă am găsit-o la Școala Ion Creangă. Acolo, locatarii blocurilor din vecinătate își parchează mașinile în curtea unității școlare. Își făcuseră efectiv porți pentru a intra cu mașinile. Conducerea a spus că așa a moștenit situația și că nu au ce să le facă. Am solicitat organele abilitate și vom rezolva problema”, a conchis Bărăgan.

Referitor la sumele de bani alocate instituțiilor de învățământ, la început de an le-au fost alocați, fiecăreia, câte 10.000 de lei, suma fiind completată pe parcurs în funcție de solicitările directorilor și de urgențele semnalate de către aceștia.

 

Articolul precedentFestivalul Puppets Occupy Street de la Craiova, succes total și anul acesta
Articolul următorMinistrul Sănătății a ajuns la Spitalul de Psihiatrie Poiana Mare din Dolj