Craiovenii nu vor avea apă caldă începând de astăzi până pe data de 31 august, în această perioadă efectuându-se revizia anuală a reţelei de termoficare.

Este necesară această procedură, spun reprezentanții Complexului Energetic Oltenia, pentru a reduce riscul apariției anumitor avarii în sezonul rece.

„Începând cu data de 26.08.2019, ora 0.00, SE Craiova II va întrerupe livrarea apei calde menajere în municipiul Craiova, pentru revizia anuală a rețelei de termoficare. Pentru a reduce riscul producerii unor avarii pe timpul iernii, precum şi pentru a asigura condiţiile tehnice necesare echipelor de intervenţie în caz de avarie, este obligatoriu ca anual să se efectueze o revizie generală a reţelei de termoficare. În cadrul acestor lucrări se verifică armăturile ce permit izolarea diferitelor părţi ale reţelei, se înlocuiesc sau se repară echipamentele şi tronsoanele de conductă ce nu mai prezintă siguranţă în exploatare, se remediază toate problemele constatate în timpul funcţionării, probleme ce nu pot fi rezolvate decât prin sistarea furnizării de energie termică“, au transmis reprezentanții Complexului Energetic Oltenia, într-un comunicat de presă.