Contractul de execuție pentru modernizarea unui tronson din drumul DJ 606C Sârsca – Sopot – Gogoșu – Secu – Argetoaia – limita județului Mehedinți, a fost semnat marţi, potrivit CJ Dolj.

Lucrările, cu o valoare de peste 10 milioane de lei, inclusiv TVA, sunt finanțate cu fonduri obținute în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală.

Președintele CJ Dolj, Ion Prioteasa, a declarat că demersul se înscrie în strategia investițională pentru perioada 2018 – 2020, care are ca obiectiv prioritar îmbunătățirea rețelei rutiere a județului.

„Așa cum am menționat, pe măsură ce intervențiile noastre majore în sfera sănătății se apropie de finalizare, ne-am propus să mutăm centrul de greutate al investițiilor Consiliului Județean pentru a doua parte a acestui mandat către domeniul infrastructurii de transport. (…) Avem de partea noastră avantajul finanțărilor consistente din surse nerambursabile pentru infrastructura rutieră, care se traduc în contracte deja semnate cu o valoare totală de peste 85 de milioane de euro, cărora li se adaugă alte proiecte, selectate sau aflate în etapa de precontractare, care cumulează alte peste 55 de milioane de euro. Din aceste fonduri, o parte semnificativă, de aproape 30 de milioane de euro, a fost obținută de la Guvern, prin patru proiecte depuse în cadrul Programului Național de Dezvoltare Locală”, a declarat președintele Consiliului Județean Dolj.

Contractul Modernizare DJ 606C Sârsca – Sopot – Gogoșu – Secu – Argetoaia – limita județului Mehedinți, tronsonul km 14+320 – 19+100, care asigură accesul la punctele de interes cultural și natural incluse în circuitul transfrontalier Dolj – Vratsa, cu o valoare inițial estimată la 14.117.170 lei, cu TVA, a fost atribuit, în urma licitației, societății ERPIA S.A., la prețul de 10.705.700 lei, cu TVA, având prevăzută o durată de execuție de 18 luni.

Articolul precedentMere pentru elevii din județul Dolj
Articolul următorAngajații ABA Jiu au revenit în zona Cârcea pentru a continua curățarea apei, după poluarea cu biodiesel