Problema gunoiului din județul Dolj a fost rezolvată, Eco Sud fiind de acord, într-un final, cu accesul la depozitul de la Mofleni a mașinilor aparținând operatorului Iridex Group.

Președintele Consiliului Județean Dolj, Ion Prioteasa, a spus că la depozitul de la Mofleni vor ajunge, începând de miercuri, deșeurile preluate din toate localitățile doljene, membre ADI ECODOLJ.

„Așa cum se cunoaște, gestionarea deșeurilor în Dolj a depășit dimensiunile unei probleme de nivel județean și, de la declararea situației de urgență, în luna ianuarie, și până în prezent, s-a aflat pe agenda autorităților de pe plan central, făcând obiectul unei întregi serii de discuții în ultima perioadă. Chiar la începutul săptămânii trecute, la sediul Ministerului Mediului s-a desfășurat, în prezența doamnei viceprim-ministru Grațiela Gavrilescu, o ședință extinsă, la care au participat toți factorii implicați în eforturile de identificare a unei soluții, cadru în care a și fost avansată solicitarea privind amenajarea unui al doilea depozit pentru deșeuri. Mai mult, doamna viceprim-ministru s-a aflat și ieri la Craiova, însoțită de reprezentanți din conducerea ministerului, dar și ai Gărzii Naționale de Mediu, pentru a monitoriza modul în care evoluează situația. În tot acest context, administratorul Depozitului Ecologic Mofleni, firma Eco Sud, ne-a transmis o adresă prin care ne înștiințează că a decis «să permită accesul în Depozitul Ecologic Mofleni pentru colectorul de deșeuri Iridex Grup Salubrizare, care va transporta deșeurile de la toate unitățile administrativ-teritoriale membre ale ADI ECODOLJ»”, a declarat Prioteasa.

Va fi nevoie de timp, a mai precizat șeful CJ Dolj, pentru a se atinge ritmul optim de colectare, totul din cauza întârzierilor înregistrate.

„Noi i-am convocat pe reprezentanții operatorului desemnat la nivel județean, cărora le-am înmânat astăzi ordinul de începere a activității. Astfel, de miercuri, autospecialele gestionate de Iridex se vor deplasa în localități, pentru a prelua deșeurile și a le duce la depozitul de la Mofleni. Desigur că, dat fiind intervalul considerabil de timp în care această activitate nu s-a putut desfășura, va mai fi necesară o perioadă până când se va atinge ritmul optim de colectare, însă este un pas important făcut în această direcție. Ne exprimăm speranța că administratorul Depozitului Ecologic Mofleni, Eco Sud SA, își va respecta pe deplin angajamentul și va manifesta înțelegere, astfel încât să fie asigurate condițiile unei colaborări de durată“, a mai spus șeful administrației doljene.

Acesta a mai anunțat că ordinul emis marți vizează în principal începerea activităților serviciului de salubrizare în toate localitățile din județul Dolj, excepție făcând orașul Filiași și, pentru aproximativ doi ani, municipiul Craiova precum și operarea stației de transfer și sortare din comuna Goicea.

Articolul precedentViceprimarul unei comune din Dolj, printre persoanele reţinute pentru trafic de ţigări
Articolul următorAleșii locali din Craiova s-au încurcat în procedură