A fost suplimentat numărul forţelor de ordine în satul din Dolj în care autorităţile au decis sacrificarea tuturor porcilor, după ce s-a confirmat un caz de îmbolnăvire cu pestă porcină africană. Oamenii sunt furioşi pe autorităţi şi încearcă să împiedice acţiunea.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Cosmin Grădinaru, a declarat că, deocamdată, situaţia este sub control, iar drumul de acces în localitate nu este blocat de localnici.

„Nu este drumul blocat, se criculă, dar sunt oamenii agitaţi. La faţa locului sunt poliţişti şi jandarmi şi s-a cerut suplimentarea efectivelor pentru ca situaţia să nu scape de sub control“, a afirmat reprezentantul IPJ Dolj.

Virusul pestei porcine africane a fost confirmat la un porc dintr-o gospodărie din satul Comănicea, comuna Secu, judeţul Dolj, potrivit informaţiilor oficiale remise de ANSVSA.

Sursa citată menţionează că apariţia virusului a fost confirmată, marţi, de Institutul de Diagnostic și Sănătate Animală București.

Gospodăria respectivă a fost plasată sub supraveghere oficială, au fost aplicate măsuri de restricție pentru circulația persoanelor, animalelor, a produselor, subproduselor și a mijloacelor de transport, precum și dezinfecția exploatației.

Articolul precedentDoljenii din Comănicea au făcut noapte albă. Mulți dintre ei și-au tăiat deja porcii
Articolul următorSpitalul Județean de Urgență Craiova, amendat cu 5.000 de lei din cauza mizeriei de la Pediatrie