Cea de-a doua ediție a Festivalului Internațional al Tinerilor Regizori aduce, la Craiova, opt spectacole regizate de către artiști aflați la începutul carierei lor.

Evenimentul, organizat de reprezentanții Departamentului de Arte al Universității din Craiova, cei ai Teatrului Național „Marin Sorescu” și ai Casei de Cultură „Traian Demetrescu” din Craiova, va avea loc în perioada 27-30 iunie. Potrivit organizatorilor, festivalul se adresează tinerilor regizori, absolvenți în anul universitar 2018, și studenților regizori din ultimul an de studiu (anul III – Licență; anul II – Master) ai facultăților de teatru din România, Bulgaria și Serbia. 

Din totalul spectacolelor trimise în vederea participării la competiție, directorul Festivalului Internațional al Tinerilor Regizori, Haricleea Nicolau, a ales opt piese care se vor juca la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova (Sala „Ion D. Sîrbu”) și la Departamentul de Arte al Universității din Craiova (Sala Studio). „Se vor juca două spectacole pe zi, intrarea fiind liberă. Întrucât suntem limitați din punct de vedere al spațiului, al sălilor, întâietate vor avea spectatorii din cadrul Festivalului. Pe lângă spectacolele alese după anumite criterii de selecție, vom avea și un spectacol reprezentativ pentru Facultatea de Teatru din Craiova, acesta fiind în afara competiției. Este vorba despre piesa „Cum am mâncat un câine”, piesă pusă în scenă de către absolvenții noștri. Vor fi acordate, anul acesta, premiul pentru regie, urmând ca cel care va câștiga să regizeze un spectacol la Teatrul Național „Marin Sorescu” din Craiova, şi vom avea și Premiul Juriului Elevilor”, a spus Nicolau.

În programul festivalului sunt prinse și activități conexe, printre care lansarea unui curs de regie și două conferințe al căror scop principal este de a oferi informații despre o bună formare a regizorilor. Pentru edițiile viitoare, directorul Festivalului Internațional al Tinerilor Regizori și-a propus să extindă evenimentul, mizând pe o colaborare cu o școală de teatru din Salonic-Grecia.

Articolul precedentCreșă și grădiniță pe fonduri europene, la Slatina
Articolul următorGrigore Leșe, concert extraordinar la Târgu Jiu