Dascălii din județul Dolj, care au depus contestații în cadrul examenului național de definitivare în învățământ, au aflat, vineri, rezultatele finale. Pentru patru dintre nemulțumiți, reevaluarea a fost cu noroc, aceștia promovând examenul.

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISJ Dolj, Nicoleta Lițoiu, la nivelul județului Dolj au fost depuse 21 de contestații. „În urma reevaluării lucrărilor, s-au obținut următoarele rezultate: 141 candidați admiși, 26 candidați respinși, 4 note de 10.004 candidați promovați după reevaluarea lucrărilor, dintre care trei în învățământul primar și unul la educație fizică și sport. Procent de promovare, peste 8.00, este de  84,43% în sesiunea 2018”, a precizat Lițoiu.

Validarea rezultatelor examenului se realizează prin ordin al ministrului educației naționale de acordare a definitivarii în învățământ începând cu data de 1 septembrie a anului școlar următor celui în care s-a desfășurat examenul. În baza ordinului ministrului privind validarea rezultatelor la examen, candidaților li se eliberează certificatul de acordare a definitivării în învățământ.

 

 

 

 

 

Articolul precedentFemeia care a căzut în Dunăre nu a mai putut fi salvată (VIDEO/FOTO)
Articolul următorAdolescentă de 15 ani, posibil înecată în Jiu