Dacian Cioloș și Dan Barna, copreședinți ai Alianței 2020 USR PLUS, au ironizat, în cadrul unei conferințe susținute la Craiova, decizia ministrului Transporturilor, Răzvan Cuc, de a inspecta modul în care au demarat lucrările la centura ocolitoare a municipiului Bacău, chiar în ziua în care sunt anunțate proteste ale românilor nemulțumiți de lipsa autostrăzilor.

Dan Barna, liderul USR, a menționat că prin decizia lui, ministrul Răzvan Cuc vrae să atragă atenția, dar că „încercările lui sunt ridicole”.

„Ministrul Transporturilor este simpatic. Într-o luptă a comunicării și într-o zi în care știm că la ora 15.00 foarte mulți cetățeni români își vor opri activitatea, timp de 15 minute, în semn de protest la ceea ce nu se întâmplă în România de fapt de 29 de ani, este o încercare ușor ridicolă a domnului ministru. Dumnealui vrea să sugereze că lucrează singur, ca înțeleptul satului care lucrează duminica. Așa ar putea fi interpretat gestul domnului Cuc. Un populism în plus în încercarea ridicolă de a explica cei 180 de kilometri de autostradă care riscă să rămână pe rafturi, în bibliorafturi, la dânsul în birou”, a spus Barna.

La rândul său, Dacian Cioloș a vorbit despre „plimbările” ministrului Cuc, prin două guverne șidespre cum a fost dat afară dintr-un guvern PSD, pentru ca acum să reajungă tot acolo.

„Domnul Cuc a fost nu ministru, ci secretar de stat la începutul guvernului pe care l-am condus și a plecat de acolo pentru că se ocupa de politichie, ci nu de mistrie. A fost ministru într-un guvern al PSD-ului, a fost dat afară, în urma unor evaluări, dumnealui știe cum a reajuns aici. Poate este vorba despre un curs în cadrul căruia a învățat să mânuiască mai bine mistria și a venit înapoi. Dar asta este deja problema lor, pentru noi de ce e capabil Guvernul PSD-ALDE, în domeniul autostrăzilor și a infrastructurii, lucrurile sunt clare. Iată, trebuie ca antreprenorii și societatea civilă să se mobilizeze, să ia autostrăzile metru cu metru atâta timp cât actualul guvern a avut peste doi ani la dispoziție să lanseze proiecte care erau pregătite”, a conchis Cioloș.

Articolul precedentCraioveni arestaţi preventiv pentru trafic de droguri. Mai multe kilograme de cannabis, găsite la cei doi – VIDEO
Articolul următor„Oltenia vrea autostradă”, mesajul protestarilor din județul Dolj. FOTO