Dosare penale pentru infracțiuni la regimul rutier, sute de amenzi aplicate, zeci de permise de conducere reținute, material lemnos confiscat și certificate de înmatriculare retrase, acesta este bilanțul unei acțiuni pe care nu mai puțin de 150 de polițiști doljeni au derulat-o, joi, la nivelul întregului județ.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Dolj, Cosmin Grădinaru, au fost formate 65 de filtre, în județ, oamenii legii verificând peste 900 de mașini și legitimând 1.300 de persoane.

„Ieri, poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Dolj au efectuat o razie pentru combaterea abaterilor la regimul circulaţiei rutiere şi prevenirea producerii de accidente. Aproximativ 150 de polițiști din cadrul formațiunilor de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, economic şi acţiuni speciale au participat la razia organizată de Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Dolj. Astfel, în județul nostru, au fost instituite 65 de filtre rutiere, în cadrul cărora polițiștii doljeni au verificat aproximativ 920 de autovehicule şi au legitimat peste 1.300 de persoane, fiind totodată efectuate 190 de testări cu aparatul alcooltest”, a declarat Grădinaru.

Cu acest prilej, au fost înregistrate și cinci infracțiuni, fiind depistate în trafic persoane care se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice, nu deţineau permis de conducere sau conduceau autoturisme neînmatriculate, a mai spus reprezentantul IPJ Dolj.

„Totodată, în urma abaterilor constatate au fost aplicate 303 sancțiuni contravenționale, valoarea amenzilor aplicate de poliţişti fiind de peste 76.500 de lei. A fost confiscată și cantitatea de 23 metri cubi de material lemnos, în valoare de peste 2.000 de lei. De asemenea, au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, 21 de permise de conducere, iar șase certificate de înmatriculare au fost retrase”, a conchis Cosmin Grădinaru.

Articolul precedentIncendiul de la Filiaşi a izbucnit de la un reşou electric improvizat. Un om şi-a pierdut viaţa
Articolul următorFocuri de armă pentru prinderea unui craiovean care se urcase la volan fără a avea permis de conducere