Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Dolj a adoptat astăzi, 01.08.2020, o hotărâre cu privire la măsurile necesare pentru punerea în aplicare a prevederilor legale referitoare la prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19. 

Astfel purtarea măștii de protecție, care să acopere gura și nasul, este obligatorie, pentru toate persoanele prezente în spațiile publice deschise:

– în piețele și târgurile organizate în localitățile din județul Dolj, pe toată durata de funcționare a acestora,

– în zonele de așteptare pentru pasageri (stații de autobuz/microbuz și tramvai, peroane ale stațiilor/ gărilor C.F și autogărilor,

– zona adiacentă a Aeroportului Internațional Craiova cuprinsă între terminalul aeroportului și drumul național DN65, inclusiv în parcarea aeroportului, indiferent de intervalul orar,

în zonele pietonale intens circulate din municipiul Craiova, în intervalul orar 20.00-02.00,

– în zona Centrului Vechi, în perimetrul delimitat de străzile Calea Unirii, A.I.Cuza, Mihail Kogălniceanu și Arieș, inclusiv pe sectoarele străzilor nominalizate aferente perimetrului delimitat. 

Fac excepție de la aplicarea acestor măsuri copiii cu vârsta mai mică de 5 ani, persoanele care suferă de boli care afectează capacitatea de oxigenare, dovedite prin prezentarea unor documente medicale corespunzătoare, dar și persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante. 

În plus, administratorii sau proprietarii spațiilor publice deschise trebuie să afișeze la loc vizibil informații privind obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile respective.

În situația nerespectării măsurilor, regimul contravențional aplicabil este cel stabilit de legea Nr. 55/2020, art. 64-70, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, cu modificările și completările ulterior. Hotărârea intră în vigoare la data adoptării, anunță Instituția Prefectului – Județul  Dolj

Articolul precedentMasca de protecţie, obligatorie în spaţiile deschise aglomerate, începând de astăzi
Articolul următorCea mai mare captură de ţigări înregistrată de poliţiştii de frontieră în acest an