Primăria Municipiului Craiova a inițiat procedura de consultare publică, la începutul acestei luni,  pentru proiectul privind înființarea Consiliului Consultativ pe Probleme de Tineret al Municipiului Craiova.

Tinerii craioveni au solicitat înființarea acestei structuri, în luna ianuarie a acestui an, aducând o serie de argumente privitoare la rolul și importanța acesteia.

„Participarea activă a tinerilor la identificarea problemelor cu care se confruntă și la elaborarea de strategii în vederea soluționării lor reprezintă un factor ce îi pregătește pentru apartenența la o societate ce are drept fundament valori democratice, caracterizată prin implicare, responsabilitate și inițiativă. Ideea enunțată anterior se regăsește în Legea nr. 350/2006 a tinerilor, formulată fiind ca un principiu general aflat la baza politicilor din domeniul tineretului. Aceeași lege prevede că administraţiile publice locale au obligaţia să sprijine activitatea de tineret şi să asigure cadrul adecvat desfăşurării acesteia”, sunt câteva dintre motivele scrise în solicitarea tinerilor din Craiova.

Acest proiect este supus dezbaterii publice, persoanele fizice sau cele juridice având posibilitatea să vină cu propuneri până la data de 21 iunie.

Consiliul Consultativ pe Probleme de Tineret(CCPT) este structură consultativă pentru probleme de tineret, fără personalitate juridică şi poate funcționa în baza prevederilor art.3, art.4 şi ale art.10 alin. (1), (3) din Legea tinerilor nr. 350/2006.

Conform legii, din cadrul CCPT pot face parte reprezentanţi ai structurilor de tineret care îşi desfăşoară activitatea la nivelul municipiului Craiova.

Articolul precedentDoljean reținut la o săptămână distanță de la comiterea unui furt dintr-un magazin
Articolul următorMai multe trenuri anulate de CFR. Rutele din Dolj sunt afectate