O delegație formată din peste 40 de profesori și elevi, din cinci state, se află în această perioadă în județul Dolj, una dintre activitățile pregătite pentru aceștia, de către ABA Jiu, fiind o vizită la Barajul Işalniţa şi Centrul de Intervenţie Rapidă Watman.

Cei peste 40 de elevi şi profesori din Letonia, Ungaria, Turcia, Italia, România au aflat istoria Barajului Işalniţa, marți, dar şi importanţa şi rolul acestuia pentru comunitatea din zonă.

Elevii au fost fascinaţi de materialele de intervenţie rapidă la inundaţii sau la poluări accidentale aflate în Centrul de Intervenţie Rapidă – Watman. Angajaţii ABA Jiu le-au explicat celor prezenţi ce sunt aceste materiale, ce anume fac utilajele, când se intervine cu fiecare, care este fluxul de intervenţie, unde se iau măsuri de prevenţie la inundaţii, etc.

Vizita amintită face parte din Programul ERASMUS – Acţiunea Cooperare pentru inovare si schimb de bune practici  – Proiectul “Salvaţi Pământul, nu avem un alt loc în care să mergem”. Parteneriatul de schimb între şcoli a făcut posibilă vizita profesorilor şi elevilor străini, Şcoala Gimnazială “Decebal” Craiova fiind gazda acestora timp de o săptămână.

 

Articolul precedentProgram special la Evidența Populației, pentru alegeri. Ce structuri din Dolj nu pot fi deschise
Articolul următorPrimăria Craiova a dat comandă de peste 16.000 de tichete de vacanță. Cât vor costa concediile