Un grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de trafic de persoane și spălare de bani a fost destructurat ca urmare a acțiunilor întreprinse, în perioada mai-noiembrie 2020, de către procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul BCCO Craiova, cu sprijinul Eurojust. 

Potrivit unui comunicat DIICOT, gruparea respectivă a activat în Finlanda, cei care făceau parte din grup obținând sume de bani  provenite din practicarea prostituție și menținând controlul asupra fetelor cu acte de violență și amenințare.

14 percheziții au fost efectuate în România și în Finlanda pentru destructurarea acestei grupări.

„În cauză s-a reținut faptul că mai multe persoane au constituit un grup infracțional organizat, care avea ca obiect de activitate exploatarea unui număr mare de persoane vătămate, prin practicarea prostituției, grup care a activat în Finlanda, aceștia beneficiind de sume mari de bani provenite din practicarea prostituție și menținând controlul asupra fetelor cu acte de violență și amenințare. În vederea coordonării investigațiilor, a fost constituită o echipă comună de anchetă(JIT) între România (Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Craiova) și Finlanda (Departamentul de Poliție Helsinki, Serviciul de Investigații Criminale, Unitatea pentru Infracțiuni Grave). O acțiune comună s-a desfășurat, la data de 13.05.2020, și în cadrul căreia s-au efectuat 14 percheziții pe teritoriul României și Finlandei, fiind indisponibilizate 6 autoturisme de lux, un imobil, mai multe telefoane mobile, laptopuri, suma de 45.000 de euro și mai multe înscrisuri cu valoare probatorie”, se arată în comunicatul de presă remis, luni, de DIICOT.

Până în prezent, nouă inculpați au fost puși sub acuzare sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și spălare de bani.

Sursa: Realitatea de Dolj