Elevii doljeni mai au de așteptat până vor primi primi lapte, corn și fructe, reprezentanții administraţiei judeţene menționând faptul că nici până la această dată nu se știe când va fi gata procedura de achiziție privind acest program.

Dacă la finele anului trecut, autoritățile doljene sperau ca până la începtul celui de-al doilea semestru problema să fie rezolvată, acum nu se mai știe nimic sigur, motiv pentru care nici estimări nu se mai fac. Se cer tot felul de documente, pe etape, potrivit reprezentanților Compartimentului Achiziții din cadrul Consiliului Județean Dolj, procedura fiind încă în derulare.

Administrația județeană susține însă că face tot posibilul pentru ca lucrurile să intre în normal și, mai mult, se insistă pentru urgentarea anumitor proceduri.

Într-un comunicat de presă transmis încă din toamna anului trecut, reprezentanţii Consiliului Judeţean Dolj au precizat că întârzierile au fost cauzate de modificări legislative.

„Trebuie menționat faptul că, începând cu 2018, în derularea Programului pentru școli al României a intervenit un important element de noutate, care nu a mai permis, ca în anii anteriori, derularea unor proceduri de atribuire separate, pentru fiecare tip de produs în parte (lapte și produse lactate; produse de panificație; fructe sau legume), ci a impus organizarea unei proceduri unice, pentru fiecare județ, în vederea atribuirii unui acord-cadru, împărțit în loturi pentru fiecare tip de produs, loturi la rândul lor segmentate în contracte subsecvente. Consiliul Județean Dolj a inițiat procedura de atribuire a acordului-cadru având ca obiect furnizarea și distribuția fructelor, legumelor, laptelui și produselor lactate și produselor de panificație elevilor din învățământul primar și gimnazial de stat și privat, precum și preșcolarilor din grădinițele de stat și private cu program normal de patru ore pentru anii școlari 2018-2019 și 2019-2020 imediat ce legislația în vigoare a permis implementarea Programului pentru școli al României în perioada 2017-2023”, se arată în documentul menţionat.

Articolul precedentDepoul de tramvaie din Craiova, un real pericol pentru angajați. Expertiza tehnică: „Există riscul producerii unor evenimente de natură umană”
Articolul următorUn bărbat din Olt, condamnat la închisoare, prins în Aeroportul Craiova