Lucrările la Spitalul Regional Craiova prezintă întârzieri, totul decalându-se după ce firma de consultanță a realizat că este necesară o suprafață de teren mai mare, comparativ cu cea de 10 hectare cât a fost cerută inițial.

Potrivit primarului Craiovei, Mihail Genoiu, problema a fost remediată, reușindu-se obținerea unui teren de 27 de hectare, întreaga procedură întârziind, însă, stadiul lucrărilor prevăzute în proiect. „La ora actuală, sunt în proiectare trei spitale regionale, la Cluj, Craiova și Iași. Au apărut discuții precum faptul că la Craiova lucrurile sunt mai întârziate. Este adevărat. Lucrurile sunt mai întârziate din cauza faptului că echipa de consultanți care a fost contractată de către Ministerul Sănătății a solicitat, inițial, parcela de 10 hectare de la Ministerul Apărării. După aceea, începând partea de proiectare au constatat că suprafața nu este suficientă și pentru a fi un singur proiect, identic pentru cele trei orașe, au solicitat o suprafață mai mare. Ministerul Sănătății a cerut de la Ministerul Apărării o altă suprafață și s-a schimbat cea de 10 hectare, cu cea de pe centura orașului, de 27 de hectare. Toate aceste lucruri nu au avut legătură cu primăria sau consiliul județean. Noi sprijinim cât de mult putem pe ce axă avem această posibilitate”, a declarat Genoiu.

Pentru a nu mai pierde timp, lucrurile fiind și așa în urmă, Primăria Craiova și-a asumat responsabilitatea de a face Planul Urbanistic Zonal în acest proiect. „După ce s-a stabilit suprafața de 27 de hectare, ne-am angajat ca noi să facem PUZ-ul, deși această obligație este a investitorului. Noi ne-am asumat acest lucru pentru a mai câștiga timp. Luni am luat avizul de la Ministerul Apărării, am luat de la OMV, acolo fiind o problemă cu o conductă foarte mare. Am luat avizele de la Mediu și când vom avea toate avizele se depun la studiu care deja cred că este urcat pe site-ul Primăriei Craiova pentru dezbatere publică și vom trece la faza următoare, să fie aprobat în ședință de consiliu local”, a mai spus primarul.

Genoiu a solicitat ca la sfârșitul lunii august să fie stabilită o întâlnire între administrație și cei care se ocupă de consultanță, respectiv de proiectarea unității spitalicești. „Sperăm să îi avem la Craiova, la sfârșitul lunii august să ne dea și nouă amănunte despre cum arată proiectul. Este nevoie de o asemenea întâlnire”, a conchis edilul.

Articolul precedentPrimarul Craiovei despre directorul Filarmonicii: „Ne-am dezis de declaraţiile lui. Consider că a fost o greşeală de exprimare”
Articolul următorFOTO. Ghenele de gunoi, focare de infecție în mai multe cartiere din Craiova