De vină pentru faptul că foarte multe școli din județul Dolj și-au primit elevii și anul acesta cu grupuri sanitare în curte sunt edilii localităților unde se găsesc aceste unități. Cel care a făcut această afirmație, cu referire la situația întâlnită la nivel național, este ministrul interimar al Educației, Valer-Daniel Breaz.

La nivelul județului Dolj, sunt aproape 80 de structuri școlare unde această problemă încă există. La jumătatea lunii august a acestui an, Mihai Fifor, ministrul interimar de Interne, a cerut o situație în acest sens, factorii de decizie urmând a lua măsuri pentru ca aceste toalete să fie înlocuite cu unele corespunzătoare.

Sunt localități unde deja s-au făcut primii pași. Astfel, unii primari au construit băi adecvate, primind fonduri în acest sens, alții optând pentru module tip.

Ministrul Educației, Valer-Daniel Breaz, a spus, la deschiderea noului an școlar, că s-a ajuns aici din cauza lipsei de implicare a primarilor.

„Şcolile se află în administrarea primăriilor. Acolo unde primarii sunt destoinici, sunt preocupaţi de învăţământ, de problema infrastructurii, toate aceste lucruri se rezolvă, s-au rezolvat. Sunt şi locuri unde va trebui să mai insistăm, să mai discutăm şi mai mult cu primarii, astfel încât să-i conştientizăm de faptul că trebuie să se mişte mult mai repede. Procedeele de licitaţie trebuie pornite cu mult înainte de terminarea anului şcolar, pentru ca în perioada vacanţei de vară aceste probleme să fie rezolvate, să nu ne mai lovim de astfel de probleme înainte de începerea anului şcolar”, a declarat ministrul Breaz.

Articolul precedentÎnceput de an școlar trist, la liceul unde învăța Luiza Melencu. Familia fetei a participat la festivități
Articolul următorPrins cu pașaportul fals la Frontiera Calafat