Primăria Calafat a fost amendată cu suma de 30.000 de lei, după ce inspectorii DSP Dolj au descoperit că mizeria și condițiile greu de suportat, semnalate pe facebook de către un bărbat din Craiova, se confirmă. 

 Inspectorii din cadrul Serviciului de Control în Sănătate Publică al DSP Dolj au efectuat controlul, luni seara în intervalul orar 21.00 – 00.30, fiind depistate o serie de nereguli.

„În urma controlului efectuat, s-au constatat următoarele deficienţe: lipsa contractului pentru deşeuri cu potenţial periculos şi colectarea necorespunzătoare în saci menajeri negri; nu există contract deratizare-dezinfecție-dezinsecție; lipsă contract spălare, dezinfecţie lenjerie; camere şi grupuri sanitare neigienizate, cu defecţiuni ale instalaţiilor sanitare; lipsă dotare persoane carantinate cu obiecte de uz personal şi intim: există doar săpun şi hârtie igienică; lipsă materiale şi substanţe de curăţenie în camere: găleţi, mop, matură, detergent, biocid;  Lipsă procedură de schimbare a lenjeriei”, se arată într-un comunicat de presă al DSP Dolj.

Din cauza acestor nereguli, Primăria Calafat a fost amendată cu suma de 30.0000 de  lei, iar firma care asigură masa a primit un avertisment pentru neinscripţionarea orei pe recipientele destinate probelor alimentare.

Autoritățile trebuie să ia măsuri imediate, un recontrol urmând să fie efectuat în 48 de ore.

Urmare a acestor constatări, aduse la cunoştinţa Prefectului judeţului Dolj, s-a decis relocarea persoanelor carantinate într-un alt centru din județ.

Articolul precedentOpinie. Când nu doar Coronavirusul ucide, ce pot face bolnavii care nu mai găsesc medicamente în farmacii? Gargară cu apă caldă?!
Articolul următorStare de urgență: Triplu risc de moarte pentru pacienții oncologici din România