Rectificarea bugetară din luna septembrie împarte edilii doljeni în două tabere, unii fiind „oarecum mulţumiţi” de sumele primite, după cum susţin primarii în cauză, alţii menţionând că această corectare a bugetului a fost doar „praf în ochi”.

Fie că aveau nevoie de bani pentru plata datoriilor, fie pentru a-şi asigura achitarea salariilor şi a utilităţilor, primarii doljeni s-au bazat pe rectificarea bugetară din luna septembrie. Puţine sunt cazurile unde nu a fost nevoie de o corectare a bugetului şi chiar şi în aceste situaţii, cu sursele băneşti respective, deloc pe măsura aşteptărilor edililor, după cum aceştia susţin, se va mai rezolva o parte din urgenţele comunelor.

Pentru primarul comunei Castranova, Dumitru Măceşanu, suma primită în luna septembrie este „praf în ochi” şi abia îi permite să supravieţuiască, spune acesta. Despre proiecte nu mai poate fi vorba, Măceşanu fiind însă mulţumit că prin modul în care şi-a gestionat bugetul pentru anul în curs poate rezolva urgenţele localităţii.

„Rectificarea bugetară, şi aşa făcută târziu, a fost praf în ochi. Cel puţin pentru comuna noastră. Abia să trăim, să achităm utilităţi şi să dăm salarii.  Noroc că am mai ţinut de bani şi ne mai descurcăm. De exemplu, pentru ajutoarele de căldură nu sunt probleme. Vom avea în jur de 180 de dosare şi dăm 290 de lei pentru fiecare dosar acceptat/lună, tot sezonul. Mie îmi pare rău că stagnăm cu proiectele”, a precizat Măceşanu, primar liberal.

„Oarecum mulţumit” de modul în care s-a făcut rectificarea de buget se declară şi primarul comunei Breasta, Marcu Marin. Aici nu sunt mari probleme, dar „ar fi fost bine să fie o sumă şi mai mare pentru că tot timpul este loc de mai bine.  Cu ajutoarele pentru căldură nu sunt probleme. Avem vreo 40 de dosare, deci situaţia este sub control”, a spus Marcu(PSD).

La rândul său, Cristian Tuţă, edilul comunei Bucovăţ, a precizat că nu are probleme grave în comună, ci dimpotrivă pentru el, 2018 a fost un an bun.

„Noi nu aveam probleme cu salariile sau cu plata utilităţilor, deci nu se pune problema unei situaţii foarte grave. Cum au mers pe schema lor, cu acele calcule pentru fiecare comună, aceasta este sumă care a rezultat şi ne adaptăm. Noi am primit aproximativ 100.000 de lei. Poate se va mai face o rectificare în decembrie. Vom vedea. Una peste alta, pentru comuna noastră a fost un an bun”, a declarat Tuţă, primar ALDE.

 

Articolul precedentAccident rutier la Craiova. O femeie a trecut strada printr-un loc nepermis şi a fost lovită de o maşină – VIDEO
Articolul următorFalşi asistenţi medicali, care au înşelat un bătrân din Craiova, arestaţi preventiv. Au fost găsiţi de poliţişti, după trei luni