Proiectul cultural „Prietenii Istoriei”, derulat de către reprezentanții Muzeului Olteniei din Craiova, a ajuns la final. Participanții au fost premiați, atelierele verii dovedindu-se și în acest an interesante pentru copiii din Craiova. Cei care au trecut pargul instituției, în luna iulie, au descoperit tainele artei din perioada preistorică, creat obiecte și, cel mai important, și-au făcut prieteni noi.

În cadrul acestui proiect au fost organizate trei ateliere, participanții având vârste cuprinse între 4 și 12 ani. „Muzeul Olteniei, Secţia de Istorie-Arheologie, a organizat, marți, festivitatea de premiere a participanţilor la cele trei ateliere creative derulate în cadrul proiectului cultural „Prietenii Istoriei”. Cele trei ateliere sunt: „Mânuțe Pricepute”, „Arta în Preistorie” și „Creație Bijuterii”. Un melanj de factori a făcut ca Muzeul Olteniei să cultive și să crească cultural un public exigent și mulțumit, format din familii, copiii lor de la 4 la 12 ani, și asta pentru că a înțeles că atunci când evenimentele istorice și personajele istoriei dau mâna cu copii emoționați de puterea momentului, îți dai seama și tu, ca specialist, de ce istoria, eroii și castelele au valoare dincolo de teorie și vorbe”, au precizat reprezentanții instituției de cultură.

Tematicile diverse şi atractive propuse au determinat familiarizarea micuţilor participanţi cu tehnici ce readuc la viaţă obiecte şi comori ale civilizaţiilor demult apuse, au constituit cadrul perfect pentru dezvoltarea de noi prietenii, i-au îmbogăţit pe copii cu informaţii şi, deopotrivă, le-au oferit multe clipe de amuzament şi divertisment.

Articolul precedentFinanţatorul Craiovei, mesaj pentru fani: „Când câștigi, ești a tuturor. Când pierzi, ești numai a noastră“
Articolul următorUn copil a fost rănit după ce două maşini s-au ciocnit, pe un drum din judeţul Olt