Președintele PSD Dolj, Claudiu Manda, a precizat, după aflarea rezultatelor finale, că Doljul ocupă locul 8 la nivel național între organizațiile județene social democrate și fruntaș la numărul de voturi pentru Dăncilă.

Potrivit liderului PSD Dolj, 48,21 % dintre persoanele care au votat în județul Dolj au pus ștampila pe candidatul Viorica Dăncilă.

„Deși nu am câștigat 50% + 1 din voturile electoratului pentru candidatul nostru, vestea bună este că PSD Dolj este pe locul 8 la nivel național între organizațiile județene social democrate și pe primul loc la număr de voturi aduse candidatului Viorica Dăncilă, 138.855 (48,21%)”, a menționat președintele PSD Dolj.

Manda a mai spus că au fost și localități unde PSD  a câștigat alegerile cu peste 70 %.

„Am câștigat alegerile în 78 de localități din județul Dolj, în 10 dintre ele cu peste 70%, în 30 de localități cu peste 60% și în 38 cu peste 50%, asta însemnând că PSD Dolj rămâne principala forță politică și suntem pregătiți să câștigăm alegerile locale”, a mai spus Manda.

Cel mai probabil, la nivel de județ, se va face o analiză și se vor lua măsuri. Este pentru prima dată, cel puțin în ultimul deceniu, când PSD nu reușește să câștige în județul Dolj.