Klaus Iohannis a lansat, marți, la Craiova, volumul „EU.RO. Un dialog deschis despre Europa”, evenimentul având loc la Filarmonica Oltenia. Acesta a fost primit de simpatizanți, iar cei care au dorit au și cumpărat cartea la prețul de 70 de lei.

Noul volum am președintelui  aduce explicații și prezintă anumite provocări, după cum chiar autorul l-a descris.

„În primul rând să vă spun că această carte este despre noi, despre noi, europenii, despre noi, românii în Europa și despre Europa în România. Este o carte care vine cu câteva explicații cu câteva provocări. Mă voi strădui să duc România mai aproape de Europa până când suntem cu toții egali în Europa. Mai este de lucru până atunci, dar cred că am făcut progrese importante și lumea sigur întreabă ce semnale primim de la Europa și cred că cel mai important semnal pe care l-am primit în ultimele zile a fost summitul care s-a desfășurat, cum se putea altfel de Ziua Europei pe 9 Mai, în inima României. Am adus Europa în România fiindcă România este Europa. Pentru Europa, pentru Uniunea Europeană, România contează, românii contează”, a spus preşedintele.

Acesta a vorbit și despre importanța referendumului, menționând că are încredere în faptul că românii au înțeles de ce trebuie să iasă la vot.

„De când discutăm mai aplicat despre referendum, foarte mulţi români au înţeles. Eu cred acest lucru. Cred că toată lumea a înţeles, nu vorbim despre un lucru inutil, ci despre cel mai important lucru, vorbim despre un referendum care vrea să dea optimism şi să redea România, românilor. Vorbim de cele două lucruri fundamentale în democraţie, o justiţie dreaptă şi lupta anticorupţie. Despre asta este vorba în prima întrebare. E clar, asta vrem. Noi nu suntem un neam de hoţi, românii nu sunt un neam de hoţi, românii sunt un neam care vrea să arate că sunt în rând cu ceilalţi şi atunci trebuie să dăm un semnal clar”, a mai precizat Klaus Iohannis.

 

 

Articolul precedentKlaus Iohannis, la Craiova: „Pentru Europa, PSD nu contează”
Articolul următorProgram special la Evidența Populației, pentru alegeri. Ce structuri din Dolj nu pot fi deschise