Funcția de manager al Spitalului Județean Clinic de Urgență Craiova a fost scoasă la concurs, probele derulându-se la sediul unității sanitare, în perioada 17-31 ianuarie, actualul director interimar, medicul Eugen Georgescu, menționând că va participa la concurs.  

Potrivit anunțului Consiliului deAdministrație al Spitalului Județean Clinic de Urgență Craiova, concursul presupune parcurgerea a două etape: cea de verificare a îndeplinirii de către candidaţi a condiţiilor stabilite în anunţul de concurs, care va avea loc în data de 18 ianuarie, etapă eliminatorie; etapa de susţinere publică şi de evaluare a proiectului de menagement, care se va desfăşura pe baza termelor-cadru, în data de 28 ianuarie la ora 10.00.

În ceea ce privește termenul limită de înscriere a candidaţilor, persoanele interesate de ocuparea acestui post o pot face până pe data de 17 ianuarie, ora 14,00.  După susținerea probelor, cei nemulțumiți de note pot depune contestații, afișarea rezultatelor finale având loc pe data de 31 ianuarie.

În prezent, la conducerea unității spitalicești se află medicul Eugen Georgescu. Acesta încă nu și-a depus dosarul în vederea participării la concurs, dar o va face, după cum a precizat pentru Realitatea de Craiova.

„Încă nu am depus dosarul. Mai este timp. Voi participa la concurs, este sigur acest lucru”, a spus  Georgescu.

La concurs se pot înscrie persoanele care îndeplinesc mai multe condiții, cursurile de perfecționare în management reprezentând una dintre cerințe.

„La concurs pot participa persoane fizice care întrunesc cumulativ următoarele condiţii: cunosc limba română, scris şi vorbit; sunt absolvenţi ai unei instituţii de învăţământ superior medical, economico-financiar sau juridic; sunt absolvenţi ai unor cursuri de perfecţionare în management sau management sanitar, agreate de Ministerul Sănătăţii şi stabilite prin ordin al ministrului sănătăţii, ori sunt absolvenţi ai unui masterat sau doctorat în management sanitar, economic ori administrativ organizat într-o instituţie de învăţământ superior acreditată, potrivit legii; au cel puţin 2 ani vechime în posturi prevăzute cu studii universitare de lungă durată, conform legii; nu au fost condamnate pentru săvârşirea unei infracţiuni comise cu intenţie, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea; sunt apte din punct de vedere medical (fizic şi neuropsihic); nu au împlinit vârsta standard de pensionare, conform legii”, se arată în anunțul postat pe site-ul unității spitalicești.

Articolul precedentPrins fără permis la volan, un tânăr din Dăbuleni a fugit de polițiști și și-a abandonat mașina
Articolul următorFOTO. Accident rutier în Craiova, provocat de un tânăr fără permis