Bilanțul activității pompierilor doljeni, derulate anul trecut, indică faptul că cele mai incendii au avut loc la case, la polul opus situându-se cazurile în care lucrătorii ISU Dolj au intervenit pentru stingerea focului izbucnit în blocurile de locuit.  

Tot din acest raport rezultă faptul că pompierii au acționat și pentru stingerea incendiilor izbucnite la mijloace de transport, în păduri sau pajiști, în total gestionând 484 de astfel de cazuri.

„Situaţia incendiilor în funcţie de obiectivul afectat se prezintă astfel: 58% incendii la locuințe și proprietăți individuale, 14% mijloace de transport, 6% incendii în blocuri de locuit şi 22% alte obiective (construcţii, depozite, păduri, culturi agricole)”, se arată în raportul ISU Dolj.

Referitor la cauzele producerii incendiilor, cele mai multe au avut la bază focul deschis (60%) urmate de instalaţii electrice defecte (14%), coș, burlan de fum defect sau necurățat (7%), acțiuni intenționate (3%) și 16 % alte cauze.

Reprezentanții ISU Dolj au mai spus că în timpul derulării intervenţiilor specifice au fost salvate 80 persoane , dintre care 59 de adulţi şi 21de copii. În ciuda eforturilor depuse, însă, au fost înregistrate și decese (7 persoane) sau situații în care persoanele au suferit diverse traume(5 cazuri).

Articolul precedentTânăr din Craiova, reținut după ce a tâlhărit o femeie
Articolul următorZborul Craiova-Milano, amânat cu patru ore din cauza unei greve a italienilor. 150 de oameni, blocaţi pe aeroportul din Bănie