Polițiștii olteni au executat focuri de armă, duminică seara, pentru oprirea unui autoturism condus de un bărbat în vârstă de 37 de ani, din Strejești, care era băut și n-avea permis.

Purtătorul de cuvânt al IPJ Olt, Cristian Grigorescu, a declarat că evenimentul s-a petrecut pe raza comunei Grădinari, când un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Olt a efectuat semnal regulamentar de oprire a unui autoturism înmatriculat în județul Botoșani. Intrucat conducătorul auto a refuzat sa oprească, polițiștii au plecat in urmărirea lui.

Pe raza comunei Voicești, județul Vâlcea, unul dintre polițiști a  executat 4 focuri de arma, 2 in plan vertical și 2 în roata dreapta spate a autoturismului  urmarit, reușindu-se astfel oprirea acestuia.

„Conducătorul auto este un bărbat în vârstă de 37 ani din comuna Strejești, județul Olt, nu posedă permis de conducere și se afla sub influența băuturilor alcoolice – 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat. Se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului. În urma uzului de armă nu au rezultat victime omenești”, a declarat reprezentantul IPJ Olt.

Incidentul s-a produs la doar două zile de la cumplitul accident rutier petrecut la Slătioara, când două persoane și-au pierdut viața din cauza unui șofer vitezoman.

Articolul precedentA restituit un portofel plin cu bani și carduri bancare
Articolul următorGorj: Drum județean distrus de viituri, reparat provizoriu