Un poliţist de frontieră, din Calafat, județul Dolj, a fost reţinut, vineri, fiind acuzat de complicitate la contrabandă cu ţigări. 

Potrivit reprezentanților Poliţiei de Frontieră Calafat, un bărbat de 40 de ani s-a prezentat, vineri, în vamă, la volanul unei dube, spunând că transportă chipsuri și cornuri din Bulgaria în România.

Când au făcut verificarea mașinii, oamenii legii au descoperit, ascunse printre cutiile cu chipsuri şi cornuri, nu mai puțin de 71.500 de pachete de ţigări de contrabandă, în valoare de 1.430.000 de lei.

Pe bărbat l-ar fi ajutat, în toată această acțiune, potrivit procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, unul dintre poliţiştii de frontieră de la Calafat. Acesta a și fost reţinut, iar sâmbătă va fi prezentat judecătorilor cu propunere de arestare preventivă.

„Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Calafat au reţinut un ofiţer de poliţie din cadrul Poliţiei de Frontieră care a fost surprins în timp ce săvârşea infracţiunea de complicitate la contrabandă cu ţigări. Ofiţerul respectiv a fost reţinut pe o perioadă de 24 ore şi urmează să se facă, în cursul zilei de astăzi (sâmbătă-n.r.), propunere de arestare preventivă către Judecătoria Calafat”, a declarat Magda Bădescu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj.

Conform informării Poliției de Frontieră Calafat, şoferul este cercetat pentru comiterea infracțiunii de contrabandă cu ţigări.

Articolul precedentVIDEO. Semimaraton în sufragerie. Soluția lui Florin Ștefan, fotograf de eveniment din Craiova, de a petrece timpul acasă
Articolul următorMihai Daraban, președintele CCIR, privește, de pe margine, cum IMM-urile se prăbușesc