Lucrările de reabilitare a podului suspendat din Parcul „Nicolae Romanescu” din Craiova  decurg conform graficului, muncitorii pregătind acum etapa de înlocuire a căii de rulare.

Primarul Mihail Genoiu a precizat, cu ocazia unei vizite pe șantier, că locul actualei punți va fi luat de lespezi din stejar tratate pentru a rezista condițiilor meteo.

„Am efectuat astăzi o vizită inopinată la șantierul podului suspendat din Parcul Romanescu. Lucrările avansează rapid, deja în această perioadă începe schimbarea căii de rulare ce va fi alcătuită din lespezi de lemn de stejar special tratate pentru a rezista intemperiilor”, a scris edilul urbei, pe pagina de Facebook.

Lucrările de refacere la acest pod au început în luna martie a acestui an și vor fi gata, potrivit contractului, în luna noiembrie. Investiția se ridică la 4,3 milioane de lei inclusiv TVA. Constructorul va trebui să respecte proiectul inițial, arhitecții implicați în această acțiune propunându-și să aducă obiectivul la forma lui inițală, din anul 1903.

„Se vor face lucrări de restaurare, a pareajului de piatră, a celor două portaluri completarea lor la partea superioară şi refacerea hidroizolaţiei, refacerea punţii, restaurarea părţii metalice. Vom face o punte din stejar. Mai este prevăzută şi o instalaţie de iluminat arhitectural şi ambiental. Proiectul iniţial va fi respectat, nu venim cu elemente de noutate. Sperăm să arate ca în 1903, atunci când a fost inaugurat”, a explicat Cristina Săplăcan, arhitect şef de proiect, la data începerii lucrărilor.

Proiectul privind reabilitarea Parcului „Nicolae Romanescu” din Craiova, inclusiv Podul Suspendat, este finanțat din fonduri europene nerambursabile.

Articolul precedentPapură, la prezentarea oficială: „Ne vom bate pentru obiectivele rămase: podiumul ligii 1 și Cupa României”
Articolul următorMașina unui craiovean, distrusă în incendiu