O „poartă de dezinfectare” pentru cadrele medicale ale Spitalului de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Craiova a fost  amplasată la intrarea în unitate și permite personalului să se dezinfecteze rapid pe toată suprafața corpului, fără a intra în contact cu suprafețe potențial contaminate.

Proiectul a fost realizat de Asociația Studenților Facultății de Științe Sociale din Craiova (ASFSSC) şi Convenția Organizațiilor Studențești (COS) cu sprijinul firmei SIM SECURITY SRL.

Studenții derulează în această perioadă a pandemiei programul „Fabrica de fericire” prin care ajută persoanele vulnerabile și aflate în dificultate în municipiul Craiova, respectiv persoanele peste 65 de ani, persoane cu handicap și persoane fără venituri, prin distribuirea de alimente și medicamente de către voluntari.

Toți voluntarii sunt echipați cu măști de protecție, mănuși și combinezoane de unică folosință și folosesc soluții dezinfectante.

„În principal, lucrăm cu Direcția Generală de Asistență Socială Craiova, dar preluăm și solicitări care ne sunt adresate direct. Personalul Direcției ne transmite o listă cu cazurile, adresele și numerele de telefon, iar noi luăm legătura cu respectivele persoane și preluăm listele de alimente și medicamente necesare. În același timp, persoanele aflate în dificultate de apelează și în mod direct, la telefon, iar voluntarii din call center preiau toate informațiile necesare și le transmit voluntarilor disponibili. Încercăm să răspunde la cât mai multe solicitări, în limita posibilităților”, a declarat coordonatorul echipelor de voluntari, Ionuț Ene.

Evoluția proiectului, noutățile și poveștile voluntarilor le puteți regăsi pe pagina de Facebook a Asociației Studenților Facultății de Științe Sociale din Craiova – www.facebook.com/asfssc.

Articolul precedentLegătura dintre tutun și coronavirus! Un producător de țigarete ar putea salva planeta!
Articolul următorMedicii de la Spitalul Județean de Urgență Craiova nu părăsesc sistemul