Administrația Naționala de Meteorologie a emis o informare de vreme rea, valabilă până marți, 10 martie, pentru sudul țării. Cantitățile de precipitatii vor fi însemnate, iar pe alocuri se vor semnala descarcări electrice și chiar grindină.

Informarea meteorologica emisă de ANM este vaabila până în data de 10 martie, ora 23.00.

 Interval de valabilitate: 08 martie, ora 16 – 10 martie, ora 23
Fenomene vizate: ploi în general moderate cantitativ, manifestări de instabilitate atmosferică;
Zone vizate: jumătatea de sud a țării

      

 În intervalul menționat va ploua în toată țara, iar în jumătatea de sud, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 15 l/mp și izolat 35…40 l/mp. În regiunile sud-estice, temporar instabilitatea atmosferică va fi mai accentuată și se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului și posibil grindină.La munte, mai ales la altitudini de peste 1700 m, precipitațiile vor fi predominant sub formă de lapoviță și ninsoare.

  Notă: În cursul zilei de marți (10 martie) în regiunile estice, sud-estice și sud-vestice vântul va avea unele intensificări, cu viteze de 45…55 km/h și izolat 60 km/h.

Au anunțat cei de la ANM

În  județul Dâmbovița, la Târgoviște, sunt anunțate cantitați importante de precipitații, pe parcursul zilei de 9 martie (aproximativ 12 l pe metrul pătrat). Temeperaturile maxime nu vor depași valoarea de 10 grade celsius (9 martie), dar vor crește constant până spre finalul săptămânii, fiind anunțate maxime chiar si de 22 de grade (vineri, 13 martie).

 

Articolul precedentSpitalul Județean de Urgență Craiova este în carantină din cauza coronavirusului
Articolul următorCoronavirus. Marcel Vela: Se suspendă zborurile înspre și dinspre Italia, China, Iran și Coreea de Sud