Mascaţii şi poliţiştii din Dolj au intervenit, seara trecută, pentru a întrerupe mai multe petreceri în Craiova şi localitatea Lipovu.

La Lipovu,  pe o stradă, în dreptul unui imobil ce aparține unui bărbat de 52 de ani, din localitate, a fost organizată o masă privată, unde se asculta muzică la intensitate ridicată, la care participă aproximativ 40 de persoane.

„Bărbatul în cauză a fost sanctionat contraventional conform Legii 55/2020 precum și conform Legii 61/1991. Totodată, polițiștii au aplicat 32 de sancțiuni contravenționele conform Legii 55/2020, valoarea totală a sancțiunilor aplicate fiind de 6500 de lei”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj, Mihaela Sadoveanu.

Tot ieri, într-un imobil de pe strada Alexandru cel Bun, din Craiova, a avut loc o petrecere. Poliţiştii au aplicat, de asemenea, amenzi.

„La fața locului au fost directionate echipaje de poliție din cadrul Secțiilor nr. 1,4 si 6 Poliție Craiova, precum și o grupă SAS Dolj care au stabilit că la locația respectivă este în desfăsurare o petrecere la care participă 17 persoane, unde se asculta muzică la intensitate mare. Astfel, a fost identificat organizatorul  petrecerii în persoana unui bărbat de 49 de ani, din localitate, care a fost sanctionat contravenţional conform Legii 55/2020 cu amendă în valoare de 2000 lei şi conform Lg 61/1991R cu amendă în valoare de 200 lei.

De asemenea, polițiștii au identificat toate persoanele participante la petrecere, fiind aplicate 16 sanctiuni contraventionale conform Legii 55/2020”, a adăugat reprezentantul IPJ Dolj.

Totodată, noaptea trecută, la un imobil de pe strada Bilteni, din Craiova a avut loc o petrecere, în curtea imobilului fiind identificate 5 persoane care ascultau muzică la intensitate mare.

„Patrula de sigurantă publică prezentă la fata locului a identificat organizatorul petrecerii în persoana unui bărbat de 34 de ani, care a  fost sancționat contravențional conform Legii 55/2020 precum și conform Lg 61/1991R, valoarea amenzilor fiind de 2000 de lei. De asemenea, au fost sanctionate și persoanele participante la petrecere conform Legii 55/2020, cu avertisment”, mai transmite IPJ.

Sursa: Realitatea de Dolj