Peste 300 de proiecte ale antreprenorilor din zona Olteniei, din cele 600 admise la finanţare pe programul Start Up Nation 2017, au fost depuse luni în vederea decontării, după cum a anunţat  directorul Agenției pentru IMM-uri, Atragere de Investiții și Promovare a Exportului Craiova, Radu Ghinea.

La nivelul regiunii Oltenia, au fost depuse, anul trecut, peste 1.800 de proiecte, dintre care 634 au fost evaluate și au fost acceptate la finanțare. Au fost persoane cu idei extraordinare, dar evaluatorii au întâlnit și numeroase probleme, multe dintre ele legate de firmele de consultanță, fapt pentru care multe au ajuns şi în instanţă.

„Anul trecut, programul a mers nesperat de bine, din fericire. Am avut multe momente în care am crezut că ne blocăm. Nu s-a întâmplat acest lucru . Start Up Nation încă merge. În data de 1 octombrie s-au depus 305 dosare de decont din cele 600 care au fost admise la finanţare, vorbind aici de zona Olteniei. Volumul este colosal pentru noi”, a precizat Radu Ghinea, directorul Agenției pentru IMM-uri, Atragere de Investiții și Promovare a Exportului Craiova.

În ceea ce priveşte programul ce ar urma să se deruleze anul acesta, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat a publicat, luni, un ghid privind noile condiţii. Acesta se află în dezbatere publică şi conform proiectului, industriile creative vor fi punctate doar cu 20 de puncte din 30 posibile, maximul putând fi obținut în continuare de producție și IT.

„Legat de Start Up Nation 2018, tot luni s-a publicat un ghid aflat în consultare publică. Sper din suflat să nu rămână aşa dar ca orice ghid aflat în consultare publică va suferi cu siguranţă modificări radicale”, a conchis Ghinea.

Articolul precedentUn nou val de doljeni diagnosticaţi cu boală diareică acută. Cei mai mulţi sunt copii cu vârste între unu şi patru ani
Articolul următorCursuri de limbă poloneză, la Universitatea din Craiova. Accesul este gratuit