Târgul Meşterilor Populari va avea loc și anul acesta la Craiova, în perioada 26-28 octombrie, aproximativ 120 de expozanți din întreaga țară urmând să aducă în Bănie produse lucrate manual.

Evenimentul a ajuns la cea de 41-a ediție și este organizat de Secţia de Etnografie a Muzeului Olteniei, meșterii populari dându-și întâlnire pe esplanada Teatrului Naţional „Marin Sorescu” din Craiova.

Craiovenii vor avea la dispoziție o gamă largă de obiecte de artizanat, de la articole pentru casă din ceramică sau lemn, până la cele pentru îmbrăcat, amintind aici costumele tradiționale. De asemenea, de la eveniment nu vor lipsi dulciurile de casă sau brânzeturile şi afumăturile aduse din Sibiu.

Ca la fiecare ediție a manifestării, calitatea şi valoarea creaţiei vor fi răsplătite cu premii. Potrivit organizatorilor, se vor acorda premii pe două secţiuni – Adulţi şi Copii şi tineret, între care Trofeul Târgului, oferit de Consiliul Judeţean Dolj şi Muzeul Olteniei, în valoare de 3.000 lei, şi Premiul „Cetatea Băniei”, acordat de Primăria Municipiului Craiova, în valoare de 1.000 lei.

Articolul precedentCopil în vârstă de cinci ani, rănit într-un accident produs în comuna Podari. Șoferul a fugit de la fața locului
Articolul următorSculpturile în marmură, ale artiștilor de la „Drumuri Brâncușiene”, amplasate în zona centrală a Craiovei