Peste o mie de cărți au ajuns în biblioteca din comuna doljeană Plenița, sâmbătă, donația fiind efectuată de către reprezentanții Asociației LEO Terra-Nova Craiova și înscriindu-se în campania „Dăruind o carte, dăruiești speranță”.

În prezent, biblioteca din Plenița dispune de un fond de carte de aproximativ 12.000 de volume, din diverse domenii, de la istorie până la agricultură și are în jur de 1.000 de abonați.

„Voluntarii au fost întâmpinați de copii de toate vârstele, dar și de cadre didactice și părinți. Elevii le-au mărturisit voluntarilor noștri că sunt foarte entuziasmați să citească mai mult și să descopere lucruri noi.  Cărțile donate sunt destinate  bibliotecii (romane, eseistică, istoriografie), școlii generale, Liceului Tehnologic C.N. Plopșor(culegeri de matematică și manuale școlare), dar și grădiniței din comună(cărți de povești și poezii pentru cei mici) și au fost strânse în cadrul Târgului de Carte Gaudeamus de la Craiova. Voluntarii au încercat prin acțiunile lor să încurajeze și copiii din zonele rurale să citească și să se dezvolte frumos, fără să resimtă lipsa mijloacelor educative”, au transmis reprezentanții Clubului LEO Terra-Nova Craiova.

Articolul precedentDoljean prins cu haine furate din mall-ul din Craiova
Articolul următorTârg al ofertelor educaționale pentru elevii de clasa a VIII-a din județul Dolj